Cookie Policy för Zynca

Senast uppdaterad 2021-05-31

  1. Bakgrund
    1. Den här webbplatsen zynca.se samt dess subdomäner, som tillhandahålls av Zynca AB, org. nr. 559235-2321 (nedan ”Zynca”, ”oss”, ”vi” eller ”vår”), använder kakor. Denna Cookie Policy beskriver hur vi använder kakor när du använder webbplatsen. Det är viktigt att du tar del av och förstår denna Cookie Policy och vi ber dig därför att läsa igenom den noggrant. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor.
  2. Vad är kakor (cookies)?
    1. En kaka är en liten textfil som webbplatser du besöker begär att få spara på din dator eller motsvarande enhet. Textfilerna lagrar information som används, till exempel, i syfte att öka funktionaliteten på webbplatsen och göra den lättare att använda.
    2. Kakor kan inte identifiera dig direkt men de kan i vissa fall, direkt eller indirekt, kopplas till dig personligen, särskilt om de kombineras med annan information. I dessa fall kan den information som samlas in utgöra personuppgifter som då behandlas i enlighet med våra integritetspolicys. Om du vill veta hur vi behandlar dina personuppgifter när du använder webbplatsens olika tjänster, vänligen ta del av de relevanta integritetspolicys vilka finns tillgängliga antingen när du är inloggad i den digitala plattformen som tillhandahålls av Zynca eller på vår webbplats. I våra integritetspolicys har du möjlighet att läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter och dina rättigheter relaterade till vår behandling av dina personuppgifter.
    3. Det finns ett antal olika kategorier av kakor såsom:
    4. Förstapartskakor
      • En förstapartskaka är en kaka som tillhör den webbplats som placerar kakan i din webbläsare
    5. Tredjepartskakor
      • En tredjepartskaka är en kaka som kommer från en annan webbplats än den som placerar kakan i din webbläsare. Webbplatsen placerar alltså ut en kaka hos dig för ett annat företags räkning. Syftet med tredjepartskakor är oftast att sammanställa statistik om besökarnas surfvanor eller att skaffa underlag för riktad reklam. Många webbläsare ger dig möjlighet att blockera tredjepartskakor utan att samtidigt blockera förstapartskakor.
    6. Beständiga kakor
      • En beständig kaka sparar en fil på din dator under en längre tid (månader eller år). Beständiga kakor används till exempel för att webbservrar ska känna igen återkommande användare (egentligen användarnas webbläsare) så att webbservern kan till exempel tala om vad som är nytt sedan användaren besökte den aktuella webbplatsen förra gången eller personanpassa webbsidorna med ledning av sparad information från tidigare besök. Kakan sparas tills utgångsdatumet har passerats eller tills den raderas av användaren.
    7. Sessionskakor
      • Sessionskaka är en kaka som bara används under en session i en webbläsare och som sedan raderas. När användaren är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan tillfälligt på användarens dator för att till exempel hålla reda på vilket språk användaren har valt. Sessionskakor lagras alltså inte under en längre tid på datorn, utan försvinner när användaren stänger webbläsaren.
  3. Vilka kakor använder vi?
    1. Vi använder följande typer av kakor på vår webbplats:
    2. Funktionella kakor
    3. Dessa kakor är nödvändiga för att göra det möjligt för dig att surfa runt på webbplatsen och att använda dess funktioner. Funktionella kakor används till exempel för att minnas din inloggningsinformation och dina språkinställningar. Funktionella kakor kan även användas för att skräddarsy informationen på webbplatsen för att anpassa den till dig som besökare.
    4. Prestationskakor
      • Dessa kakor samlar in anonym och statistisk information om hur användare använder en webbplats. Prestationskakor kan till exempel hjälpa oss att förstå hur användare surfar på eller använder webbplatsen samt belysa vilka sektioner/funktioner som används mest.
    5. Tredjepartskakor
      • En tredjepartskaka används exempelvis för att samla information för annonsering, i förhållande till visst skräddarsytt innehåll på en webbplats samt för webbstatistik. Tredjepartskakor härstammar från någon annan än den som är ansvarig för webbplatsen, till exempel en annonsfirma och kan exempelvis aktualiseras via en banner. Vi kan inte kontrollera eller hållas ansvariga för tredjepartskakor eller deras innehåll. Om du använder funktioner som innebär att tredjepartskakor sätts förstår du att de inte sätts av Zynca och att all information, inklusive personuppgifter, som du tillhandahåller genom sådana kakor inte omfattas av denna Cookie Policy. Läs igenom relevanta tredjeparters cookie- och integritetspolicys för att ta reda på hur de samlar in och behandlar din information (inklusive dina personuppgifter).
    6. Nedan finner du en sammanställning av de kakor som vi använder på webbplatsen.
    7. Du kan läsa mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats.
    8. Neka eller blockera kakor
    1. Du kan ställa in din webbläsare för att inte acceptera kakor, begränsa användningen av kakor, ta bort kakor från din webbläsare eller så kan du välja att ställa in din webbläsare så att du aktivt får acceptera varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information. På webbplatsen www.minacookies.se finns länkar som leder till instruktioner om hur du kan neka till användningen av kakor, granska vilka kakor som redan har lagrats samt radera lagrade kakor i några av de vanligaste webbläsarna. Om du vill ha mer information kan du också besöka www.allaboutcookies.org.
    2. Om du nekar eller blockerar kakor kan detta leda till att vissa delar av webbplatsen inte fungerar på din utrustning och/eller att du inte kan få tillgång till vissa funktioner och/eller sektioner hos webbplatsen.
  4. Ändringar i denna policy
    • Vi förbehåller oss rätten att ändra denna Cookie Policy. Om vi gör några ändringar i denna Cookie Policy kommer vi att meddela detta via webbplatsen och/eller genom att skicka dig information därom per e-post. Den uppdaterade Cookie Policyn kan innebära förändringar i hur vi använder kakor.
  5. Kontakta oss
    1. Om du har frågor om vår användning av kakor eller denna Cookie Policy, vänligen kontakta oss på:
      • Zynca AB
      • Birger Jarlsgatan 39, 111 45 Stockholm
      • E-postadress: info@zynca.se
      • Tel. nr.: 0709793974
    2. Du kan även kontakta Integritetsskyddsmyndigheten för att göra en anmälan via kontaktuppgifterna nedan. Integritetsskyddsmyndigheten kan därefter besluta om tillsyn om:
      • det är ett återkommande och systematiskt fel,
      • det är allvarliga brister,
      • det gäller ett enstaka fall eller ett generellt fel, eller
      • det gäller något som Integritetsskyddsmyndigheten redan har granskat.
    3. Besöksadress: Drottninggatan 29, plan 5
      • Integritetsskyddsmyndigheten, Postadress Box 8114, 104 20 Stockholm
      • E-postadress: imy@imy.se
      • Tel. nr.: 08-657 61 00